Swan song

Elisabeth Kubler-Ross kuvaa viisi vaihetta kuoleman väistämättömyyden käsittelyssä seuraavasti: kieltäminen, viha;  neuvottelut;  epätoivo ja lopulta hyväksyminen.


 Aina kun neuvottelut tulevat selväksi, ovat tehottomia, vaiheet etenevät hyväksymiseen.  Joutsenlaulu-elokuvan hahmo pohtii, että tekniikan kehitys voi jonain päivänä tarjota kuoleman partaalla olevalle ihmiselle jotain, josta voi tinkiä ja josta voi tinkiä.


 Antoine de Saint-Little Exupéryn Prinssi kuvailee rakkautta toistensa löytämisenä ainutlaatuiseksi kosmoksessa, mikä johtaa romanttiseen suhteeseen.


 Nähty ja syleily on saavutettavissa vain todellisen rakkauden kautta, ja tämä on mahdollista vain, jos olemme rehellisiä itsellemme oman identiteettimme suhteen.


 Joutsenlaulussa, joka sijoittuu muutaman vuoden päähän, Cameronille (Mahershala Ali) esitetään kuitenkin eksistentiaalinen dilemma, jota hän ei voi voittaa.


 Jos hänen täydellinen tapa ilmaista rakkautensa vaimoaan Poppya (Naomie Harris) kohtaan perustuu valehtelemiseen jostakin niin tärkeästä asiasta, ettei hän enää koskaan voisi tuntea olonsa ainutlaatuiseksi, mitä hän tekisi?


 Näyttelijöiden rikkaiden, sitoutuneiden esitystensä ja sen esiin nostamien asioiden huolellisen harkinnan ansiosta "Swan Song" ei koskaan tule kliseiseltä, vaikka se käsitteleekin identiteettiä, koskemattomuutta ja surua perinteisesti.


 David Cameron ei ole kertonut tyttöystävälleen Poppylle, että hän kärsii parantumattomasta sairaudesta.


 Hänellä on mahdollisuus pelastaa Poppy ja heidän poikansa Cory (Dax Rey) tuhoisalta menetykseltä uuden tekniikan ansiosta, mutta se toimii vain, jos hän pitää sen salassa kaikilta ympärillään olevilta.


 Laboratorio voi luoda Cameronista uuden ja terveen version, nimeltään Cameron 2.0, joka voi astua sisään ja ottaa haltuunsa sairaan Cameronin elämän, jolloin hän voi kuolla yksin ja hiljaa samalla kun hänen epäterveellinen kumppaninsa kärsii.


 Jos Cameron on huonossa kunnossa, laboratorio voi luoda hänestä uuden ja terveen version, joka tunnetaan nimellä Cameron 3.0, joka voi tulla sisään ja ottaa haltuunsa sairaan Cameronin elämän.

Swan Song

Takaumat osoittavat, että Cameron ja Poppy tapaavat ensimmäistä kertaa junassa ja heidän ensimmäiset päivänsä yhdessä, mikä on koskettava hetki.

 Hänen dilemmansa tosiasiat ja vaihtoehdot, jotka hänen on tehtävä, esitetään katsojalle hidastettuna.

 Nykypäivänä hän saa viestejä tohtori Scottilta (Glenn Close), joka painostaa häntä tekemään valinnan mahdollisimman pian ja kertoo hänelle, että jos hän kertoo Poppylle totuuden ennusteestaan, hän menettää kykynsä valita.

 Hyödyntääkseen kaikkea, mitä tohtori Scottilla on tarjottavanaan, Cameronin on toimittava nopeasti ja varmistettava, että hänen vaimonsa on täysin tietämätön siitä, mitä tapahtuu.

 Tämä on ehdotus: tohtori Scott voi melkein pyyhkiä kuoleman luomalla uuden "sinun", jota ei voi erottaa siitä versiosta, jonka jopa lähimmät perheenjäsenesi havaitsevat, jolloin he voivat jatkaa elämäänsä, kun olet poissa.

 Kehityksen viimeisissä vaiheissa Cameron 2.0 (tunnetaan myös nimellä Jack prosessin aikana) ottaa täysin Cameronin tajunnan hallintaansa, ja kaikki tietävät, että hän ei ole alkuperäinen Cameron, on poissa.

 Siksi Poppy ja Cory ja Jackin ystävät, perhe ja työtoverit ajattelevat, että Jack on alkuperäinen Cameron, ja uusi Cameron uskoo samoin.

 Kukaan muu ei ole tietoinen siitä, mitä on tapahtunut, paitsi alkuperäinen Cameron, joka viettää viimeiset kuukautensa yksinäisyydessä eikä koskaan näe perhettään enää.

 Entä jos Cameron päättää luopua perheensä mukavuudesta viimeisinä päivinä saadakseen lohtua tiedosta, että hän pelastaa heidät kivusta?

 Käsikirjoittaja/ohjaaja Benjamin Clearyn avulla panokset nostetaan entisestään, mikä tekee päätöksen tekemisestä paljon vaikeampaa.

 Tappio oli jo johtanut Poppyn tuskaan, jonka Cameron oli nähnyt.  Kaiken lisäksi hän odottaa ensimmäistä lastaan.

 Koska hän kärsii vakavasta masennuksesta, hän ei voi sietää ajatusta, että hän hylkäsi hänet kahden lapsen kanssa ja jättäisi tämän yksinhuoltajaäitinä kykenemättömäksi huolehtimaan heistä.  Sillä välin hänen on kohdattava se tosiasia, että hän pettää häntä jossain.

 Onko kaikki, mitä hän ottaa häneltä pois, ollut tuhoisempaa kuin kuolema, koska hän jättää hänet petokselle, mikä on läheisyyden vastakohta?  Onko tämä tuhoisampaa kuin kuolema, koska hänelle jää valhe, läheisyyden vastakohta, kuolemaa merkittävämpi menetys?

 Koska teknologia on niin kietoutunut hahmojen elämään Clearyn ja tuotantosuunnittelijan Annie Beauchampin maailmassa, on käytännössä vaikea kuvitella, ettei sitä olisi olemassa.

 Sen lisäksi, että tohtori Scottin laitos on syrjäisessä paikassa, jossa on paljon tilaa ja luonnon kauneuden ympäröimä, se on suunnittelultaan lähes taivaallinen.

 Awkwafina esittää yhtä potilaista, jotka on nähtävä.  On myös yksi potilas, joka on myös nähtävä.

 Kun hän pohtii, Cameron vierailee hänen uudessa kopiossaan arvioidakseen, kuinka hyvin leikkaus toimii hänelle.

 Ali ja Awkwafina tekevät eron alkuperäisten persoonallisuuksiensa ja kaksoispersoonallisuuksiensa välillä luovat kaksoiskappaleita, jotka ovat riittävän erilaisia, jotta voimme erottaa toisistaan, samalla kun uskomme, että kukaan heidän tuntemansa ei pysty erottamaan heitä.

 Toisaalta Ali erottuu luonteeltaan hiljaisen ja heijastavan hahmon (tai pikemminkin kahden hahmon) kuvauksesta.  Awkwafina ja Harris loistavat myös ja tarjoavat uskomattoman viisaita ja älykkäitä esityksiä.

 Kirjoituksellaan hän voi välittää kaikki ristiriitaiset tunteet, joita molemmat Cameronit kokevat yrittäessään ymmärtää kummallista yhteyttään.

 Joutsenet, joiden hoksut eivät ole kovin melodisia, sanovat laulavan yhden ihanan laulun juuri ennen kuolemaansa, joten nimimerkki "joutsenlaulu", joka tulee ikivanhasta tavasta.

 Sitä käytetään kuvaamaan taiteilijan tai urheilijan viimeistä esiintymistä, jotain poikkeuksellista ja mieleenpainuvaa, kun he tekevät lopullisen esiintymisensä, mikä on näyttävää ja välttämätöntä.

 Vaikka Cameron harkitseekin laajentavansa määritelmäänsä laboratoriossa valmistettuun, otsikko viittaa hänen päätökseensä, kun hän lähestyy elämänsä loppua.  Hän tutkii konseptinsa venyttämistä niin, että se kattaa jotain laboratoriossa kehitettyä, vaikka kappale ei olekaan kovin melodinen tai lyyrinen.

Post a Comment

0 Comments